З початку року пісний борщ зріс у ціні на 45%

2 октября, 2018

Пісний борщ лише з початку року зріс у ціні на 45%. Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Він зазначив, що в Україні середня вартість традиційного борщу з м’ясом в липні становила 103,3грн за 3,5л. Тому є актуальним приготування пісного борщу як складової здорового харчування та тотальної економії. У серпні борщ без м’яса коштував у середньому 14,2грн, тоді як у січні 2018 року 9,8грн. За вісім місяців вартість цієї смачної страви зросла на 45%, або на 4,4грн.

«Наш кухар взяв рецепт, який уже став класичним для розрахунків Асоціації постачальників торговельних мереж: картопля та буряк – по 500гр, капуста – 300гр, морква та цибуля – по 200гр, вода питна – 3л, лавровий лист, сіль, чорний перець – за смаком», – пише Дорошенко.

За середньостатистичними цінами державного моніторингу на початок 2018 року, буряк коштував 3,1грн за 500гр, картопля – 3грн за 500гр, капуста – 1,3грн за 300гр, морква – 1,3грн за 200гр, цибуля – 1,1грн за 200гр. За даними Держстату, в останній місяць літа буряк обходився в 3,5грн за 500гр, картопля в 3,8грн за 500гр, капуста в 2,2грн за 300гр, морква в 3грн за 200гр, цибуля в 1,7грн за 200гр.

З початку року морква додала 130%, або 1,7грн, капуста – 69%, або 90коп, цибуля – 55%, або 60коп, картопля – 27%, або 80коп, буряк – 13%, або 40коп.

Нагадаємо, що пісний борщ, приготовлений у листопаді минулого року, коштував взагалі лише 9,3грн. 

Новости по теме

| | |