Українці винайшли технологію виробництва штучного сала

1 октября, 2018

Штучний замінник сала розробили студенти Сумського аграрного університету під керівництвом доцента кафедри харчування Дмитра Бідюка.

Рецепт виявився простим — рослинне масло і желатин. Свій винахід вчений називає «здоровою альтернативою» жирному свинячому салу, так як воно не містить багатьох шкідливих речовин тваринного походження. Таке сало можуть їсти навіть вегетаріанці.

Смак теж був ретельно підібраний, в результаті вийшло, що від справжнього шпику продукт не відрізнити. Навіть самі прискіпливі гурмани і фанати народної кухні залишаться задоволені винаходом сумських ентузіастів.

«Наше сало — здорова альтернатива звичайному шпику. Крім цього, штучне сало ми можемо робити з будь-якими смаками: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності», — запевняє Дмитро Бідюк.

За матеріалами: Сегодня

Новости по теме

| |