90% качиного м’яса в Україні вирощують у присадибних господарствах

29 сентября, 2018

Наразі в Україні виробляється близько 26,5 тис. тонн м’яса качок, що менше проти 2000 року в 2,6 раза. Про це свідчать підрахунки ФAO, які базуються на спеціальній методиці.

Близько 90% його виробляють у присадибних господарствах. Деяку кількість качиного м’яса в Україні виробляють племінні качині господарства, зорієнтовані на задоволення потреб населення в добовому молодняку качок і для яких цей вид продукції є побічним.

В Україні не ведеться державний статистичний облік обсягів виробництва качиного м’яса, як і м’яса гусей та індиків. У даних Держстату їх враховують загалом як м’ясо птиці.

За матеріалом: журнал «Наше птахівництво»

Новости по теме

| |