«Серпень увесь рік годує»: в Україні за серпень подорожчали 20 найменувань продуктів

15 сентября, 2018

За даними Державної служби статистики в серпні, у порівнянні з липнем, подорожчали 20 найменувань продуктів, або 65% соціального асортименту. Відбулось зростання вартості всіх 4-х найменувань хліба, макаронів, пшеничного борошна, манки, ячні, пшона, яловичини, свинини, тушки і філе курятини, вареної ковбаси, молока, сирів, сметани, яєць, олії соняшникової і цибулі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Стали дешевше 7 продуктів, або 23% продуктів, що підлягають державному моніторингу. Це такі овочі, як буряк, морква, капуста й картопля, а також яблука, гречка і масло вершкове. Тобто той асортимент, який ми запасаємо на зиму в погребах.

Не змінилась ціна на 4 позиції, або на 13% соціального набору, а саме на рис, морожену рибу, сало і цукор.
Представляємо рейтинги продуктів, які найбільше подорожчали та подешевшали останнього літнього місяця.

ТОП-5 продуктів , які найбільше зросли в ціні, у гривневому еквіваленті:

  1. Філе куряче – на 4,2грн і та його вартість складає 95,1грн за кілограм
  2. Цибуля – на 1,3грн і коштує 8,4грн
  3. Яйця – на 1,2грн і десяток має середньостатистичний цінник по країні 21,3грн
  4. Тушки курячі – на 80коп та середньою ціною 55,7грн за кілограм.
  5. Пшоно – на 80коп і ціною 19,8грн за кілограм.

ТОП-5 продуктів, які найбільше подорожчали, у відсотках:

  1. Цибуля – на 19%
  2. Яйця – на 6%
  3. Філе куряче – на 5%
  4. Пшоно – на 4%
  5. Манка – на 2%.

ТОП-5 продуктів, які найбільше подешевшали за місяць, у гривневому еквіваленті, складають овочі борщового набору і яблука:

  1. Морква – на 11грн і її вартість складає 15грн за кілограм
  2. Яблука – на 5грн та коштують 14,1грн
  3. Буряк – на 3,3грн і має середньостатистичний цінник 7,1грн
  4. Капуста – на 80коп та ціною 7,3грн
  5. Картопля – на 40коп і середньою ціною 7,6грн за кілограм.

ТОП-5 продуктів, які найбільше подешевшали, у відсотках:

  1. Морква – на 42%
  2. Буряк – на 32%
  3. Яблука – на 26%
  4. Капуста – на 10%
  5. Картопля – на 5%.

Новости по теме

| | | | |