Експерти Української асоціації постачальників торговельних мереж порахувати вартість українського бутерброду №1 – житнього хліба із салом. Так, за рік український бургер подорожчав на 42%. Про це повідомив генеральний директор асоціації на своїй сторінці у Facebook.
«Для приготування українського бургеру ми нарізаємо хліб і сало шматочками по 40гр кожен. На сьогодні цей смачний бутерброд нам обійдеться у середньому по країні 3,4грн. Так, зокрема, 40гр чорного хлібу коштує 70коп, а 40гр сала – 2,7грн», – пише експерт.
Він зазначає, що у минулому році український бургер обходився в 2,4грн. Тобто, 40гр житнього хлібу коштувало 50коп, а 40гр сала – 1,9грн. За рік бутерброд із салом подорожчав на 42%, або на 1грн.
«На сьогодні найдорожчий українській бургер у Києві – 5,1грн, а найдешевший на Тернопільщині – 2,4грн. Тобто різниця складає більше, ніж у два рази», – пише Дорошенко.
Експерт зауважив, що сало з чорним хлібом, це, без перебільшення, гастрономічна гордість України.
До слова, цього року у Вінниці під час фестивалю сала, хліба і ковбаси приготували величезний бутерброд із салом у формі карти області. На приготування рекордного бутерброда знадобилося близько 60кг хліба, 25кг сала, п’ять банок хріну, а ще паприка і часник. Для цього спеціально купили кабанчика в селі Пиків Калинівського району, якого виростили без всіляких хімічних добавок. Сало зробили за старовинною технологією. Його посмалили в соломі, щоб воно мало неймовірний смак. Бутерброд, у вигляді карти Вінницької області, вийшов величиною більше 5 квадратних метрів.