За останній рік вареники з м’ясом стали менш доступними для більшості українців – експерт

30 августа, 2018

За останній рік вареники з м’ясом стали менш доступними для більшості українців. Їх вартість за рік зросла на 18%, а інфляція з серпня 2017 року по липень 2018 становила 8,6%. Річне ж зростання курсу долара становило 10%. Про це на своїй сторінці у Facebook написав генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Ми беремо традиційний уже для нас рецепт вареників із м’ясом. Тісто: 800гр пшеничного борошна вищого ґатунку, води 200-250мл, 1 чайна ложка солі. Начинка до вареників: 300гр свинини, 300гр яловичини, 50гр вершкового масла, 1 чайна ложка солі, 2 щіпочки чорного молотого перцю. Піджарка: по 150гр цибулі та українського сала. У готові вареники додаємо 250гр сметани й піджарку», – йдеться у повідомленні.

Так, за останніми даними статистики 800гр борошна коштувало 8грн, 300гр свинини – 34,3грн, 300гр яловичини – 37,4грн, 50гр вершкового масла – 9,1грн, 150гр цибулі й сала відповідно 1,1грн та 10,2грн, 250гр сметани – 13грн.

Згідно з цією ж офіційною статистикою рік тому: 800гр борошна коштувало 7,6грн, 300гр свинини – 29,4грн, 300гр яловичини – 31,8грн, 50гр вершкового масла – 7,1грн, 150гр цибулі та сала відповідно 1,6грн і 7,2грн, 250гр сметани – 11,1грн.

Читайте також: Якою буде ціна на хліб цього року.

«Таким чином українські вареники з м’ясом, піджаркою та сметаною за рік подорожчали на 17,3грн, або на 18%. У 2017 році вони коштували 95,8грн, а в цьому вже 113,1грн», – зазначає Дорошенко.

За опитуванням проведеним Research&Branding Group вареники посіли друге місце після борщу в боротьбі за визначення страви українців №1. Найулюбленішою стравою їх назвали 57% наших співвітчизників, а ще 13% віддали перевагу галушкам. На відміну від вареників галушки не мають начинки. Найбільший фан-сектор вареників знаходиться на Заході, де за них віддали голос 65%, а найбільше прихильників галушок на Сході – 17%.

Новости по теме

| | | |