80% виробленого меду на Миколаївщині відправляється на експорт

29 августа, 2018

Приблизно 20% меду, що виробляється пасічниками Миколаївської області йде на внутрішнє споживання, інша його частина відправляється на експорт. Про це в коментарі «АгроЮг» розповів голова спілки пасічників області Андрій Галдін.

Цікаво, що з того меду, який йде для споживання закордон, приблизно 30% забороняється на експорт через те, що в ньому виявляють антибіотики, забруднення, через що він залишається в Україні.

В результаті, за словами Галдіна, цей продукт, що заражений хімічними речовинами, які були внесені з полів, йде на споживання, хоч і не повинен.

«Наскільки нам відомо, наші шановні експортери теж мають важелі переправлення неякісного меду за кордон шляхом розведення його з якісним та довести цю концентрації антибіотика до допустимих значень. Вони просто роблять хитро – скуповують у бджолярів цей мед за безцінь і потихеньку його підмішують в хороший мед, і через рік-півтора виходить за кордон», – розповідає головний пасічник Миколаївщини.

Нагадаємо, минулого року, згідно даних Держстату, Миколаївська область експортувала меду майже на $11 млн.

Новости по теме

| | | | |