Україна наростила виробництво столового винограду

18 августа, 2018

Столовий виноград набуває більшої популярності — ще недавно в Україні було лише 2% споживання власного столового винограду, зараз ця цифра більше 10%. Про це заявив власник ІА «Інфоіндустрія» Дмитро Гордійчук.

За його словами, сортове забезпечення виноградарів досить непогане.

«В Україні є чим похвалитися. Лише Запорізька область має 4 визнаних селекціонерів. Якщо з’являється новий сорт винограду, він одразу завойовує нових прихильників, які із задоволенням його купують», — зауважує Дмитро Гордійчук.

Натомість, він підкреслює, що основною проблемою залишається зберігання винограду. Гордійчук запевняє, що собівартість винограду буде зменшуватися. Якщо вирощування буде більш технологічним із використанням іноземної експертизи та засобами захисту, виробництво буде зростати.

За матеріалами: agroportal.ua

Новости по теме

|