З початку року борщ подорожчав на 48%

17 августа, 2018

Серед популярних українських страв лідерами подорожчання, у порівнянні з цінами початку 2018 року, виявилися борщ пісний, що додав в ціні 48%, та вареники з капустою – «плюс» 22%. Про це заявили в ГС «Економічний дискусійний клуб».

За розрахунками ЕДК, у липні 2018 року приготування популярних українських страв коштувало:

Борщ (каструля об’ємом 3,5−4 літра):

  • з м’ясом – 100,37 гривні;
  • без м’яса (пісного) – 25,67 гривні;

Вареники (з розрахунку 35 – 40 штук):

  • з сиром – 69,34 гривні;
  • з капустою – 26,17 гривні.

Деруни із сметаною (з розрахунку 20 – 25 штук) – 22,21 гривні.

«Натомість вареники з сиром у липні цього року вартували на 2% дешевше, ніж на початку календарного року. Порівнюючи з липнем 2017 року, упродовж останніх 12 місяців  відбулося подорожчання всіх популярних українських страв у діапазоні від 3% до 16%», — підрахували економісти.

 

Та додали, що у липні найдешевший набір овочів для приготування борщу можна було придбати у Запорізькій області – за 15,68 грн., а найдорожчий – у Волинській області – за 21,45 гривні.

Новости по теме

| | | |