В Україні стали більше переробляти молоко «вищого» ґатунку

30 июля, 2018

За підсумками першого півріччя 2018 року на молокопереробні підприємства України надійшло 2,1 млн т молока базової жирності, що на 3,6% менше, ніж за відповідний період минулого року. Про це йдеться у повідомленні Асоціації виробників молока з посиланням на Держстат.

Із загального обсягу закупленого переробними підприємствами молока 1,4 млн т молока надійшло від сільськогосподарських підприємств (+0,6%), надходження від господарств населення склало 583 тис. т (-7,3%).

Експерти АВМ зауважили, що якість молока закупленого в промислових господарствах відчутно покращується.

Частка молока ґатунку екстра у структурі зросла з 15,6% до 21%, вищого ґатунку — з 35,8 до 38,9%. Вперше за всю історію частка молока вищого ґатунку стала найбільшою та витіснила перший ґатунок — 33,9% проти 40,4% в минулому році.

Найбільше сировини екстра ґатунку закуплено у Полтавській та Київській областях — 49,5 та 28,5 тис. т.

Новости по теме

| |