Сільгоспвиробники Одеської області протягом січня-травня 2017 року знизили обсяги виробництва молока (на 5%) і яєць (на 15,3%), в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. Про це повідомила прес-служба Головного управління статистики Одеської облдержадміністрації.
Дані показники склали 122,8 тис тонн молока та 123,3 млн яєць.
Виробництво м’яса склало 28,1 тис тонн, що на 0,1% більше з аналогічним періодом минулго року.
У господарствах усіх категорій загальне число великої рогатої худоби склало 181,5 тис голів (-6,8%), свиней – 228,5 тис (-25,6%), овець і кіз – 371,8 тис (-4,4%), свійської птиці – 4 млн (-18,2%).
Обсяг реалізованої аграріями продукції збільшився на 21,6%, в тому числі в тваринництві на 32,3%, в рослинництві – 20,9%.
На початок червня 2018 року на сільгосппідприємствах (крім малих), а також на підприємствах зберігання знаходилося в наявності 883,7 тис тонн зерна, що на 4,9% менше, ніж роком раніше.