Спалахи АЧС в Україні пов’язані з тим, що влітку підвищується ризик виникнення інфекційних захворювань, а також з порушенням правил транспортування і зберігання м’яса. Про це ГолосUA повідомив лікар-інфекціоніст Юлій Жигалов.
«Літо – це традиційно період зростання інфекційних захворювань, особливо кишкових хвороб. Якщо переглянути динаміку за останні 3 роки, можна відзначити, що щорічно кількість хворих збільшується на 70%. Це пов’язано з тим, що був мораторій на перевірки м’яса, тому наш український підприємець «розслабився», – зазначає лікар.
За словами Жигалова, покупцеві варто більш уважно ставиться до питання покупки м’яса, щоб уникнути кишкових захворювань.
«Зараз покупцеві м’яса дуже важливо звертати уваги на умови його зберігання. Масові спалахи АЧС були пов’язані з порушенням правил транспортування і зберігання свинини. Покупцеві не можна купувати продукцію з рук – краще в встановлених місцях і супермаркетах», – повідомляє експерт.
Нагадаємо, раніше на Одещині було виявлено новий спалах АЧС.