На Миколаївщині найнижчі ціни на батон та цукор

26 июня, 2018

Асоціації постачальників торговельних мереж склала ТОП регіонів із найнижчими цінами на продукти. Про це повідомив директор асоціації Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.

Так, найбільше перевагами низьких цін користуються жителі Тернопільщини, де п’ять соціальних продуктів мають найнижчу ціну серед усіх інших областей. Друге місце за Запорізькою областю – 4 позиції, третє та четверте місця ділять Рівненська та Харківська області – по 3 позиції з найнижчою вартістю в кожній. З п’ятого по дев’яте місця посідають Дніпропетровська, Донецька, Миколаївська, Одеська й Чернівецька області – по 2 позиції в кожній. З десятого по шістнадцяте місця ділять Волинська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Полтавська, Сумська, Чернігівська області – по 1 найменуванню. От в регіонах із 17 по 25 місце немає жодної позиції продуктів із найнижчою ціною. Це Вінницька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська області та місто Київ.

На Запоріжжі вартість рису найнижча в Україні – складає 21,1грн/кг, при середньому показнику в Україні – 23,4грн. Також до найдешевших продуктів потрапила капуста – коштує 9,8грн/кг, у той час, як середній цінник – 12,3грн; буряк – 10,1грн/кг, а по Україні – 12,6грн; морква – 11,7грн/кг, а середня в країні – 13,7грн.

Зазначається, що на Миколаївщині найнижчі ціни на батон – 9,5грн за 500г, а середня ціна в країні становить 10,9грн.  А також на цукор – 12,8грн/кг, при середній вартості – 14,8грн.

Що стосується Одещина, то там найнижча ціна на пшеничний хліб із борошна першого ґатунку – 11,8грн/кг, середньостатистична ціна якого складає 15,3грн. Та на морожену рибу – 62,8грн/кг, середня в Україні – 69,6грн.

У Тернопільській області найнижчі ціни на такі продукти: житній хліб – 13,5грн/кг, а середній показник по Україні – 16,1грн; макаронні вироби – 13,2грн/кг, середня по країні – 15,4грн; гречані крупи – 15,3грн/кг, а в Україні – 17,4грн; крупи ячні – 8,5грн/кг, а середня ціна – 10,3грн; вершкове масло – 34,1грн за 200гр, середня вартість в Україні – 36,4грн.

У Рівненській області найдешевші: сметана – 48,7грн/кг, середня ціна по Україні 52,7грн; яйця – 20,3грн за десяток, у той час як середня вартість в Україні 24,2грн; картопля – 5,5грн/кг, середня – 7,5грн.

На Харківщині: філе куряче – 85,4грн/кг, а середньостатистична – 89,9грн; вершкове масло – 34,1грн за 200гр, по Україні – 36,4грн; олія соняшникова – 32,9грн за літр при середній ціні по країні – 34,4грн.

Дніпропетровщина: борошно пшеничне – 8,7грн/кг, а середній цінник по країні 9,9грн; пшоно – 16грн/кг, Україна – 17,9грн.

Донеччина: яловичина – 101,7грн/кг, у той час, як середньостатистична – 124,5грн; свинина – 101,8грн/кг при середній в країні – 115,1грн.

Чернівецька область: молоко – 18,7грн/кг при середній ціні в Україні – 22,1грн; яблука – 18,7грн/кг при середній – 21,9грн.

«У Волинській області найдешевше сало – 43,6грн/кг при середньостатистичному показнику в Україні 68,8грн; у Кіровоградській варені ковбаси – 65,9грн/кг при середньому показнику 87,3грн; у Луганській пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку – 15,1грн/кг, а середній показник в Україні 19,3грн; у Львівській тушки курячі – 51,1грн/кг, а по Україні – 54,8грн; у Полтавській цибуля – 5,5грн/кг, а середня – 6,6грн; у Сумській сири м’які – 78,6грн/кг при середній вартості – 89,9грн і в Чернігівській манна крупа – 10,6грн/кг при середньому показнику – 12грн», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що півроку тому, у листопаді 2017 року, лідером рейтингу із трьома пунктами була Львівська область з найнижчими цінами на овочі: на капусту, картоплю та моркву. На сьогодні Львівщина має гірші показники, ніж шість місяців тому: найнижча ціна в області тільки на курячі тушки.

Новости по теме

| | | |