В Миколаєві виготовляється унікальне амарантове масло

15 июня, 2018

У Миколаєві брати Сергій і Андрій Шведова виробляють амарантове масло за спеціальною технологію. Свою унікальність масло амаранту має за рахунок холодного віджиму. Про це повідомляє портал «НаПенсії».

Запустити цех було складно, стверджують брати. Спочатку вони просто вирішили поекспериментувати і подивитися, що з цього вийде. Два роки пішло тільки на пошук інвестора.

Шведовим говорили, що добути масло при 40°C неможливо, але Сергій сконструював таке обладнання, яке справляється з цим завданням без особливих проблем. Свою лінію вони назвали «лінією відбору зародків амаранту». А з 2016 року брати виробляють унікальний продукт – масло амаранту холодного віджиму.

Масло, яке проводиться за допомогою інших технологій шкоди здоров’ю не несе, але і користі теж, а ось холодний віджим дозволяє зберігати корисні речовини в процесі переробки сировини.

Виробництво у ТОВ «НПК Амарант» безвідходне. На своїй лінії підприємство випускає не тільки масло, а й борошно, пластівці, крупу.

На сьогоднішній день потужності виробництва становлять 100 тонн на місяць, але вже до кінця року їх планують наростити до 250 тонн, адже процес модернізації обладнання не припиняється.

В майбутньому брати планують відкрити мережу пекарень, де будуть випікати вироби з амарантового борошна.

Новости по теме

| | | | | |