За оцінкою Інформаційного грибного агентства УМДІС в 2017 році обсяг вирощених печериць склав близько 51,3 тисячі тонн. Це найпопулярніший культивований гриб серед українців. Виробництво гливи та інших екзотичних грибів значно менше — близько 4,9 тисячі тонн. Про це йдеться у повідомленні агентства.
Директор ІА УМДІС Максим Єнченко під час Третьої Міжнародної конференції «Українське грибівництво: погляд у майбутнє» також розповів, що станом на сьогоднішній день Україна виробляє грибів більше, ніж всі колишні республіки СРСР разом узяті.
«Кількість шампіньйонних ферм перевищує 300, при цьому велика їх частина дуже маленькі, що виробляють всього п’ять-десять тонн гриба на місяць. Ринок печериці зростає. За минулий рік виробництво цього гриба в Україні збільшилася на 8%. Також зростає й інтерес українців до екзотики – таких грибів як глива, шиїтаке, ерінги», – каже він.
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що застосування мікробів і грибів дозволить підвищити врожаї Півдня України.