У наступні 10 років ріст виробництва м’яса уповільниться, а споживання зросте

12 июня, 2018

У наступні 10 років ріст виробництва усіх видів м’яса уповільниться, а споживання м’ясної продукції, навпаки, зростатиме. Про це заявив незалежний консультант із питань розвитку м’ясного бізнесу Євген Шатохін на Х Міжнародному конгресі «Прибуткове свинарство». Інформує прес-служба Асоціації свинарів України.

«Україна є частиною міжнародної спільноти, відповідно, відчуває на собі всі ті тренди, які панують на світовому ринку м’яса», — зазначив Шатохін.

Основні чинники, які «керуватимуть» виробництвом тваринного протеїну експерт назвав такі:

  • вища ціна ресурсів для виробництва;
  • ветеринарні виклики (в т.ч. АЧС);
  • регуляторні питання;
  • посуха;
  • споживацький попит тощо.

Щодо питань експорту вітчизняної свинини, експерт порадив переорієнтувати увагу з Європи на Китай.

«Піднебесна — країна, якій треба приділити особливу увагу в плані експорту, насамперед на рівні держави. Адже є багато неузгоджених регуляторних питань. Треба пам’ятати, що в Китаї одна з найпотужніших економік. А ще, згідно з даними китайських аналітиків, які виступали на Міжнародному м’ясному конгресі, у найближчі 10 років свинина буде найважливішим м’ясом. Тож Україна може задумуватися над поставкою не лише ратичок і п’ятачків, а й високоякісних відрубів», — наголосив Євген Шатохін.

Новости по теме

| | | | |