За травень чимало продуктів харчування додали в ціні

1 июня, 2018

Впродовж останнього місяця весни українці могли спостерігати зростання вартості більшості з них. Український клуб аграрного бізнесу показав коливання цін.

За вказаний період найбільше подорожчали  буряк (+66%), капуста (64%), морква (48%) та цибуля (+18%). Проте, це перехідний період, який спостерігається щороку — запаси овочів старого урожаю закінчуються і на ринок виходить новий урожай, який в перші місяці доволі «кусючий» в ціні, проте з ростом обсягів поставок на внутрішній ринок, ціни стабілізуються та ближче до вересня почнуть знижуватися.

Серед продуктів харчування, які знизилися в ціні можна виділити гречку (-9%), цукор (-4%) та яйця (-3%).

Новости по теме

| | | | | | | | | | | | | | | |