Експерти з вирощування нішевих культур поділились своїми секретами

18 мая, 2018

Останніми роками в аграрному лексиконі з’явився та міцно утвердився термін «нішеві культури». Їх ринок демонструє позитивну динаміку виробництва, споживання та експорту в Україні. Так, 17 травня 2018 року в м. Каховка Херсонської області проходив Work Shop «Успішні історії нішевих культур проекту UHBDP», де усі бажаючі мали змогу перейняти успішні історії плодоовочевого бізнесу.

12 спікерів-практиків з 5 областей України ділились секретами вирощування нестандартних культур. Захід був проведений організацією «Земля Таврії», за підтримки «Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва» (UHBDP).

У ході воркшопу експерти залюбки ознайомлювали з технологіями зрощення, розповідали про перспективи та рентабельність зернобобових (нут, сочевиця, квасоля), горіха, фундука, трюфеля, шипшини, гарбуза, капусти, батату, лохини, аспаругусу, хурми, азиміни, зизифуса та інших нішевих культур.

Спікери розкрили багато цікавих секретів нішевого землеробства. Наприклад, які засоби краще захистять урожай та попіклуються про грунт. Розповіли про науковий підхід, селекцію та розробки на підтримку нішевих бізнес-ідей, а також обговорили нішевий напрямок у вирощуванні овочів та ягід – органічне землеробство. А на протязі перерв усі присутні мали змогу обмінятися досвідом, досягненнями та скоштувати вишукані страви з нішевих культур.

До речі, відкривав захід власник ресторанного бізнесу та директор по розвитку в Асоціації шеф-поварів Півдня України Олександров Олексій, який розповів про важливість локального (українського) продукту для HoReCa. Варто зазначити, що «Асоціація шеф поварів Півдня України» має бажання співпрацювати з виробниками півдня, адже це взаємовигідною, рентабельно та патріотично.

Новости по теме

| | | | | | | |